WSV Vennemeer
WSV Vennemeer

Wijzigingen VHF-kanalen

Geplaatst op 31-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: Scheepvaartkrant

Rijkswaterstaat wijzigt dit najaar twintig frequentiekanalen voor communicatie met de vaarweggebruikers. Dat maakt contact met schippers zowel met spraak (de marifoon) als ook via data (AIS) mogelijk.

Per 1 januari 2023 moet een aantal van deze marifoonkanalen op de vaarwegen zijn aangepast. Dit najaar start Rijkswaterstaat daarom met het wijzigen van de marifoonkanalen van twintig opstelpunten.

De World Radio Conference (WRC) heeft wereldwijd bepaald waarvoor welke kanalen worden gebruikt. Zo is eerder vastgesteld welke analoge marifoonkanalen met ingang van 1 januari 2023 voor digitale datacommunicatie worden bestemd. Daartoe is het radiocommunicatiesysteem VDES opgestart. Dit systeem werkt in de Marine Mobile VHF-band.

Bruggen en sluizen

De consequentie hiervan is dat een aantal opstelpunten van Rijkswaterstaat een ander marifoonkanaal moet gaan gebruiken. Het huidige kanaal is dan niet langer meer beschikbaar voor spraakcommunicatie op de betrokken objecten, zoals bruggen, sluizen en verkeersposten. Het gaat voor heel Rijkswaterstaat om twintig opstelpunten. In bijgaand overzicht is te zien om welke punten dit gaat en wanneer het kanaal wordt omgezet. 

te-wijzigen-marifoonkanalen-okt-2022


WSV Vennemeer

logo-100-jaar-transparant-2 2

ADRESGEGEVENS

WSV Vennemeer
Vennemeer 1
2374 AR Oud Ade

Kvk: 40445135

CONTACT OPNEMEN

Secretariaat
ofni.[antispam].@vennemeer.nl

Webmaster
retsambew.[antispam].@vennemeer.nl

Telefoon
071-5018220


© 2021 Watersportvereniging Vennemeer

© 2021 WSV Vennemeer