WSV Vennemeer
Logo WSV Vennemeer
Naam WSV Vennemeer
Vlag WSV Vennemeer
WSV Vennemeer

Schrijf je nu in voor de lustrumfestiviteiten

Geplaatst op 02-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Ik had jullie beloofd om je op de hoogte te houden om zo jullie zinnen te prikkelen. Vandaag wil ik graag een klein stukje verleden ophalen:

brasserie-vroeger

De wind fluistert

Toen Astrid en ik lid werden van de vereniging, was er nog sprake van een “fysiek” Vennemeernieuws dat een aantal keren per seizoen per PTT post (weet u nog?) werd verstuurd. Eén van de items uit dit Vennemeernieuws was standaard “de wind fluistert”. Eén van de vaste medewerksters aan dit onderdeel was To van Aalten. Voor degenen die To niet hebben gekend: To was een vrij kleine vrouw. Ze had een vrij schel stemmetje en dat stemmetje klonk vrij vaak grinnikend. Ook had ze van die kleine pretoogjes. Deze combinatie maakte haar (in ieder geval bij ons) heel populair. Ze was vrijgezel en had een vrij bescheiden polyester kajuitboot die aan de sloepensteiger lag. Ze sloeg geen feestje over. En op zo’n feestje ook geen drankje voor zover ik me kan herinneren.
Kortom: een gezellige vrouw die ik nog nooit chagrijnig heb meegemaakt!

To lag een paar plaatsen schuin achter ons, gezien vanaf de plaats waar wij nu liggen. Onze drie dochters waren in die tijd 3, 6 en 8 jaar oud. To zat regelmatig bij ons aan boord en gezien de beleefdheidsvormen werd “To” al gauw “tante To” voor onze kinderen. Zodoende zijn Astrid en ik dat ook maar gaan zeggen. In tegenstelling tot Jon. Die had het altijd over “To’tje”. To vond alles best.

Fantastisch zo’n luik

De boot van To had hele smalle gangboorden waar een beschaafd mens nuchter amper over kon lopen. De boot had ook een klein dekluik. Na zo’n ouderwets feestje kwam het wel eens voor dat we het te gevaarlijk vonden om To alleen over de steiger naar haar boot te laten lopen. Dan namen Astrid en ik haar tussen ons in en liepen we gedrieën naar de boot. Dan hadden we namelijk gelijk wat steun aan elkaar. De lamme helpt de blinde, of andersom.
Tja, die eerste keer dat we dit deden, stonden we te hannesen met zijn drietjes op de vingerpier. Dan nog het  dekzeil terugslaan en vervolgens zonder schade tante To naar binnen zien te krijgen, die ook nog op zo’n moment nog altijd de hele wereld met haar lacherige, aanstekelijke stemmetje beschouwend bekeek. Totdat we het dekluikje ontdekten! Wat een uitkomst: dekluik open, tante To er in laten zakken en het dekluik weer sluiten. Vervolgens hoorde je dan nog 5 minuten gestommel en gegrinnik. Dan werd het gewoon stil en viel er een diepe stilte over de haven. Fantastisch zo’n luik en zo’n mens!

Wat is er tijdens de ALV gefluisterd?

Maar nu even terug naar “de wind fluistert”. Want zo kwam ik eigenlijk op het voorgaande. Eigenlijk was dit gewoon de roddelrubriek (met een raadselachtige twist) van het Vennemeer. En aangezien er vroeger veel meer leden bleven slapen op hun boot, kwam je elkaar eigenlijk altijd wel tegen in het clubhuis, hoorde je nog eens wat en kwam de stof eigenlijk vanzelf tot je. Inmiddels is dit een tikje veranderd maar toch heb ik de afgelopen week, mede dankzij de ALV, wel wat stof opgedaan om een paar voorbeelden te kunnen geven. Al zal ik nooit het niveau van de auteurs van toen kunnen benaderen. Maar daar komt het dan:

De wind fluistert dat…………

  • Koos niet zijn eigen boontjes dopt, maar dat zijn Marianne dat voor hem doet…..
  • Jon exact dezelfde tochten met zijn boot gaat maken als vorig jaar……….
  • Anja erg goed kan lakken en wat zij niet kan, zij dit door Paul laat doen……….
  • Tocino spek betekent; wonderlijk…………
  • Nicole en haar partner Manfred zelf een nieuwe zelfbouw rolfok in elkaar hebben gezet binnen een uurtje of 12 waarbij géén ruzie is gemaakt, maar er slechts zo nu en dan hogere machten werden aangeroepen………..
  • Diezelfde Nicole van Cola houdt…………

In deze stijl ging dat zo ongeveer. Geen slechte verzameling voor één week. Wel leuk zo’n rubriekje. Wellicht weer eens iets voor de toekomst om op te pakken.

Inschrijfformulier lustrumfestiviteiten

Dan nu terug naar het heden. Hieronder treffen jullie 2 knoppen aan om het  inschrijfformulier te downloaden alsmede het programma zoals aangeplakt op het Vennemeer.

Inschrijffomulier Lustrumactiviteiten

Programmaoverzicht

Een toelichting

Op vrijdagavond is de pubquiz toegankelijk voor iedereen. Het leukst is het natuurlijk als de teamcaptain een Vennemeerlid is. Dit geldt ook voor de puzzeltocht op zondag.

De zaterdag is besloten en alleen toegankelijk voor leden. Partners en kinderen (onder de 18 jaar oud) van leden zijn welkom tegen betaling zoals vermeld op het formulier. Leden zijn voor zowel drankjes (bier, wijn, fris en Hollands gedistilleerd) als diner op deze avond geen bijdrage verschuldigd.

Wacht niet te lang met opgeven zodat de afspraken met o.a. de pachter zo spoedig mogelijk kunnen worden vastgelegd.

Dus, “save the date”: 24, 25 en 26 juni 2022

En als er iemand kopij heeft voor een vervolg is dat van harte welkom. Ik tracht half mei met een vervolg te komen.

Hartelijke groet,

Martin© 2016-2024 WSV Vennemeer. Alle rechten voorbehouden.

© 2016-2024 WSV Vennemeer.
Alle rechten voorbehouden.