WSV Vennemeer
Logo WSV Vennemeer
Naam WSV Vennemeer
Vlag WSV Vennemeer
WSV Vennemeer

Afscheid Adrie en Lenie

Geplaatst op 28-11-2022  -  Categorie: Algemeen

De afscheidsreceptie van Adrie en Lenie was een groot succes.

Een mooie toespraak van Otto, onze voorzitter. Als klap op de vuurpijl een prachtige toespraak namens de leden van Martin de Jong en een speciaal geschreven afscheidslied. Uiteraard zijn Adrie & Lenie verwend met mooie cadeaus en bloemen.

Onder de foto's lees je de toespraak van Otto.

Toespraak voorzitter Afscheid Adrie en Lenie Toespraak Martin

Beste Adrie en Lenie,

Daar staan jullie dan. De tijd van gaan is dan toch gekomen…

Adrie, je hebt je contract met de vereniging een paar keer verlengd, maar dit jaar heb je het besluit genomen om nu dan toch echt te stoppen als havenmeester van het Vennemeer. In de 23 jaar die je voor onze vereniging hebt gewerkt ben je uitgegroeid tot een waar begrip. Niet alleen bij de leden, maar ook bij vele passanten die onze haven jaarlijks aandoen.

Toen jij aangaf definitief te willen stoppen stelde je het bestuur voor een onmogelijke opgave. De zoektocht naar een 2e Adrie bleek een absolute Mission Impossible en we hebben dan ook voor een andere oplossing gekozen.

Jij was namelijk veel meer dan een havenmeester. Als iemand een probleem met zijn boot had dan was je altijd bereid om te helpen, en meestal wist je het probleem ook op te lossen. Je bent natuurlijk niet voor niets van huis uit monteur.

Je kende ook alle leden bij naam en wist precies in welke box iedereen lag. En dat allemaal uit je hoofd. Ook weet je precies te vertellen welke afmetingen de boxen hebben en welke beperkingen iedere box heeft. Of met andere woorden, welke boot in welke box past.

Van je hart maakte je meestal geen moordkuil, en ondanks dat je nooit zo heel veel zei, was het wel altijd duidelijk als iets je wel of niet zinde. Je had alles in de gaten en was er als de kippen bij als er iets gebeurde dat je niet zinde, maar je hield er niet van om politieagent te spelen.

Tenslotte mag de werkplaats niet onvermeld blijven. Afgeladen vol. Tot de nok gevuld met alle mogelijke materialen en gereedschappen. Maar als je een schroefje, moertje, sleutel, schroevendraaier, of wat dan ook nodig had dan wist jij dat feilloos direct te pakken. Het zou me niets verwonderen dat je dat letterlijk met je ogen dicht voor elkaar zou krijgen.

De laatste tijd gaf je aan dat je blij was dat je niet meer de verplichting voelde om je werk als havenmeester te doen, je was immers gestopt per 1 juli. Maar ondertussen liep je wel nog vrijwel dagelijks op de steiger. Iets zegt me dan ook dat je het stiekem toch een klein beetje gaat missen als je straks niet meer op de haven woont.

Je zult dan ook zonder twijfel nog regelmatig op de haven te vinden zijn, maar dan wel in een andere hoedanigheid en niet meer als havenmeester.

Achter iedere succesvolle man staat in sterke vrouw. In dit geval niet alleen een sterke  vrouw, maar ook een hele lieve en sociale vrouw: Lenie!

Tijdens evenementen van de vereniging maakt Lenie altijd de foto’s. En waar nodig stak ze een helpende hand toe. Of het nou het beschilderen van het menu-bord bij Hans en Mirjam betrof of Mirjam helpen met het schoonhouden van het sanitair in drukke tijden, Lenie was er. Om nog maar niet te spreken over de kopjes koffie die ze schonk aan de leden.

Beste Adrie en Lenie, ik vind het fijn dat jullie verbonden blijven aan de vereniging. Jullie hebben besloten om lid te worden en ook dat jullie boot die afgelopen jaar meestal achter de havenmeesterwoning lag afgemeerd vanaf komend seizoen in de haven zal liggen. 

Om die verbinding met de haven nog wat verder te versterken en ervoor te zorgen dat als jullie straks eindelijk in jullie nieuwe huis in Oud Ade wonen jullie het Vennemeer niet vergeten hebben we aan Pieter Onderwater gevraagd iets te creëren dat jullie blijvend zal herinneren aan de WSV Vennemeer!

Nogmaals onze hartelijke dank voor de afgelopen 23 jaar en we hopen regelmatig het glas met jullie je mogen heffen!

 © 2016-2024 WSV Vennemeer. Alle rechten voorbehouden.

© 2016-2024 WSV Vennemeer.
Alle rechten voorbehouden.