WSV Vennemeer
Logo WSV Vennemeer
Naam WSV Vennemeer
Vlag WSV Vennemeer
WSV Vennemeer

Veerpont 't Heen en Weertje weer in bedrijf

Geplaatst op 08-08-2024  -  Categorie: Omgeving

veerpont

De voertgangers- en fietspont 't Heen en Weertje is vanaf 27 juli t/m 31 augustus weer dagelijks in de vaart, mits het weer meewerkt.

Met de terugkeer van de fietspont  gaat een grote wens van inwoners en bezoekers van het eiland Kaag en de hele gemeente Kaag en Braassem in vervulling. In de Recreatievisie die op verzoek van de wethouder door Kaag en Braassem Promotie is opgesteld na een gemeentedekkend participatieproces, stond de terugkeer van deze veerpont (na de aanleg van een tweede sluis in het Braassemermeer in Roelofarendsveen) met stip op nummer twee.

Ook veel routewebsites maken rmelding van het fietspontje over de Kagerplassen. Wethouder Nick van Egmond is dan ook enthousiast over deze pilot: ‘Het is heel goed nieuws voor bezoekers aan Kaag dat het pontje weer gaat varen. Dat het al deze zomer gelukt is, mag wel een klein wonder heten en is te danken aan de bereidheid van veel vrijwilligers om het pontje te varen, waarvoor veel dank. Nu kunnen bezoekers en inwoners op de fiets genieten van het mooie Kaag en is er weer verbinding tussen de dorpen.’

Het eerste weekend wist men de vernieuwde veerdienst al goed te vinden, er werden 27 en 28 juli zo'n 250 mensen van de ene naar de andere oever gevaren. En binnen een week werden al meer dan 1000 passagiers vervoerd. Lees en bekijk er meer over op Kaag.nl.
Een belevingstocht van zo'n vijfentwintig minuten die je je gasten gerust kunt aanraden!



© 2016-2024 WSV Vennemeer. Alle rechten voorbehouden.

© 2016-2024 WSV Vennemeer.
Alle rechten voorbehouden.